דלעת הוא ירק מתוק, אך דלעת הערמונים הוא אחד הזנים המתוקים ביותר במשפחה. המתיקות הזו אינה מפריעה לירק הזה להשתלב במאכלים רבים כגון ממרח דלעת מעושן שאותו אני רוצה לחלוק אתכם כאן. את הממרח אפשר למרוח על לחם או לאכול כתוספת.
המרכיבים:
2 דלועי ערמונים (דלעת ערמונים ממוצעת שוקלת כ-300-350 גרם)
כ-1/2 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
שן שום כתושה
מעט עלי טימין טריים או עירית קצוצה
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
ההכנה:
- עוטפים את 2 דלעי הערמונים בנייר כסף ואופים כ- 30-45 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 250 מעלות. הדלעת צריכה להיות רכה (דקירה קלה עם סכין תעזור לכם בבדיקה זו).
- חוצים את הדלעות ומנקים מזרעים.
- בעזרת כף מרוקנים את בשר הדלעת לקערה.
- מוסיפים לאט לאט פפריקה, שום, תימין/עירית, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
ניתן להגיש חם או קר.
בהחלט מומלץ לעשות ניסויים עם התיבול - נסו להוסיף נענע או בצל ירוק, אולי בזיליקום יותר מתאים לממרח שלכם?
/ / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / // / / / / / / / / / / / / / / // / / / / // / / /
פוליסמן אולגה